Leer alles over hommels

Waar sta jij met jouw hommelkennis? 

Doe de quiz!

Wist je dat hommels vroeg in het voorjaar actief zijn, vaak voordat andere bijen verschijnen?

Wist je dat hommels nectar verzamelen met een lange tong, waardoor ze ook bloemen kunnen bezoeken die voor andere bijen moeilijk bereikbaar zijn?

Wist je dat hommels hun lichaamstemperatuur kunnen reguleren door hun vliegspieren te gebruiken, waardoor ze zelfs bij lage temperaturen actief kunnen blijven?


Hommels spelen een cruciale rol in ons ecosysteem. Ze dragen bij aan de biodiversiteit en helpen bij de bestuiving van veel gewassen. Daar wil je toch alles over weten?!


Of je nu een beginner bent, de ‘Big Six’ al kan onderscheiden, of vooral wil weten waar en hoe je juist zeldzame hommelsoorten vindt, bij de EIS-academie vind je modules die aansluiten bij jouw kennisniveau.

Doe de quiz!

Beantwoord 6 korte vragen en je krijgt advies over waar te beginnen.

Hommels zijn heel belangrijk voor het bestuiven van bloemen en planten. 

Helaas gaat het niet goed met de hommels in Nederland. Door minder leefruimte, het gebruik van bestrijdingsmiddelen en veranderingen in het klimaat, hebben ze het zwaar. Daarom is het belangrijk dat we meer over hommels leren en weten hoe we ze kunnen herkennen. Als we meer weten, kunnen we helpen om hommels te beschermen. Doe mee en ontdek wat jij kunt doen!

Welke hommelkenner ben jij?

Beginnende hommelkenner

Wil jij meer weten over het leven van de hommel? Welke bloemen voor hommels aantrekkelijk zijn? En een hommel van andere bijensoorten kunnen onderscheiden? 



Lees hier alles over de beginnerscursus.

Gevorderde hommelkenner

Je kunt een hommel van andere bijensoorten onderscheiden. En je wil nu wel leren hoe bruinruggen en rood-, geel- en witkonten van elkaar verschillen. Zo is een weidehommel een roodkont met gele banden. Wil je leren hoe je deze hommel in de tuin of het veld op naam kunt brengen

Dat leer je in de cursus voor gevorderden.

Leergierige

hommelexpert

Je kunt al aardig wat hommels op naam brengen! En je snapt ook goed hoe het leven van de hommel in elkaar zit. Een aardhommel noem jij ook wel een Bombus terrestris. Je wil nu wel leren over meer zeldzame hommelsoorten zoals de boshommel of de bijzondere koekoekshommel. Hoe zien deze eruit? Waar vind je ze?


Dan is de expert-cursus echt iets voor jou.